Google Photos ukida neograničeno besplatno skladištenje fotografija 1. jula 2021. godine

Nakon pet godina nuđenja neograničenog skladištenja fotografija u svom Google Photos servisu, Google ovu uslugu ukida 1. jula 2021. godine. Tako će nakon ovog datuma Google ponovo naplaćivati sve čim pređete kvotu od 15 GB. 

Naime, Google je i do sada nudio 15 GB besplatno za fotografije u originalnoj rezoluciji, dok je za neograničeno trebala da bude maksimalno 16 MB veličine. Sve fotografije i dokumenti podignuti na Google-ov cloud servis pre 1. jula sledeće godine neće se ubrojiti u ovih 15 GB, tako da vam ostaje dovoljno vremena da svoj sadržaj reorganizujete ili prilagodite novim uslovima. 

Dakle, jedino fotografije spremljene na Google Photos posle 1. jula će se ubrojiti u kvotu od 15 GB. Google istovremeno napominje da u besplatnoj varijanti nudi puno više od konkurencije, npr. Apple-a, čiji je iCloud ograničen na samo 5 GB prostora. 

Pored ovog novog ograničenja, Google će u svoju aplikaciju dodati i nove alate za uređivanje i početi da briše sadržaj onih korisnika koji se nisu ulogovali dve godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.