Google redizajnirao Google Pay i pokrenuo sopstvenu online banku Plex

Google je juče objavio nove funkcije vezane za Google Pay uslugu. Google je objavio novi dizajn Google Pay aplikacije, koje sada pruža više informacija o potrošnji, mestima gde kupujute i vašim kontaktima. 

Isto tako, Google ja najavio sopstvenu bankovnu uslugu zvanu Plex. Novi Google Pay za sada je dostupn samo u SAD-u i to preko pozivnica. Novi dizajn donosi i nove funkcije tako da je sada prikazano više detalja o transakcijama, prodavnicama, kontaktima kojima ste slali novac, a tu je i statistka potrošnje kao i promocije preko kupona koji bi korisnicima trebali da osiguraju određene usluge, a neke prodavnice će moći da plasiraju svoje ponude direktno u Google Pay, što je neki oblik oglašavanja i u Google Pay aplikaciji. 

Pomalo čudna odluka je što će Google Pay biti ograničen samo na jedan uređaj sa postavljenom istom karticom. Nije do detalja opisano kako će ovaj mehanizam funkcionisati, ali ako ste prijavljeni na Google Pay na jednom uređaju, i sa istim nalogom se prijavite na Google Pay na drugom uređaju, Google će vas odjaviti na prvom uređaju. Nadamo se da će Google malo više objasniti ovaj mehanizam pre puštanja nove Google Pay aplikacije svima jer bi mogao da stvori probleme korisnicima sa više uređaja. 

U sklopu noviteta Google je objavio da ulazi u bankarske vode sa Plex uslugom bankovnog računa, koju će u SAD-u voditi sa partnerima poput banaka Citi, Stanford Federal Credit Union i mnogim drugima koji će kasnije pridružiti programu. 

Nije punokrvna virtuelna banka poput Revolut-a, nego slično kako Apple ima svoju Apple Card, a o nalozima se zapravo brine Goldman Sachs. Plex bi službeno trebao da bude dostupan sledeće godine na tržištu SAD-a. 

Šlag na torti Google Pay novosti je novi logo, kojeg možete videti kao naslovnu fotografiju članka. Google je nedavno redizajnirao ikonice svih popularnih Gsuite servisa poput Gmail-a, Kalendara, Google Docs i sl., tako da je novi logo Google Pay usluge zapravo logičan korak ka imanju neraspoznatljivih ikonica za sve svoje servise, što se čini neki interni cilj Google-ovog dizajnerskog tima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.