Haker postao šef bezbednosti u Twitter-u

Nekoliko meseci nakon Bitcoin hacka koji je kompromitovao brojne profile visokoprofilnih korisnika među kojima su bili Elon Musk, Bill Gates i Jeff Bezos, popularna društvena mreža za mikro-blogging, odlučila je da zaposli novog šefa za računarsku bezbednost. 

Odabrali su Peitera Zatka, poznatijeg po svom hakerskom nadimku Mudge, koji je istraživao računarsku bezbednost za Google Advanced Technologies and Projects Grupu, a pre toga je radio za američku vojnu naučnu organizaciju DARPA, na detekciji cyberšpijunaže. 

Mudge kaže kako će prvo testirati sve aspekte računarske bezbednosti i integriteta Twittera, a potom implementirati nova bezbednosna rešenja, a neka među njima će biti prilično nekonvencionalna. 

Iako ne iznosi detalje svog novog pristupa bezbednosti, kaže da namerava da zbuni cyber kriminalce "manipulisanjem podacima koje mogu da dobiju sa platforme o načinu interakcije korisnika sa objavama". 

Ukratko rečeno, Mudge će sada nekoliko meseci provoditi u hakovanju Twittera, a potom će raditi na njegovoj zaštiti. Nije loš posao, zar ne? Twitter je Mudgeu dao potpuno otvorene ruke i odgovaraće jedino šefu (CEO-u) kompanije Jacku Dorseyu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.