Hakeri republikancima uoči američkih izbora ukrali 2,3 miliona dolara

Čini se kako nadolazeće američke predsedničke izbore ne nastoje iskoristiti samo pojedinci i grupe koje šire lažne vesti već i oni koji iz tog događaja nastoje da izvuku finansijsku korist. 

Tako Associated Press izveštava kako su nepoznati hakeri navodno ukrali oko 2,3 miliona američkih dolara od Republikanske stranke odnosno od njene filijale u Wisconsinu. U krađi putem Interneta je iskorišćena prevara koja je uključivala falsifikovane naloge za slanje promotivnih materijala vezanih za izbore kao i promotivne proizvode vezane za Trumpovu predsedničku kampanju (obilato je iskorišćena i predizborna zbrka i užurbanost koja vlada uoči izbora). 

Umesto podataka za plaćanje povezanih sa kompanijama koje sarađuju u kampanji podvaljeni su podaci koji su novac preusmeravali hakerima. Sumnjive aktivnosti na bankovnom računu stranke za predsedničke izbore prijavili su sami predstavnici Republikanske stranke u Wisconsinu, inače jednoj od ključnih saveznih država na predstojećim izborima. U istragu ovog događaja se osim lokalnih službenika navodno uključio i FBI.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.