Huawei ima najviše problema u Zapadnoj Evropi

Treći kvartal je iza nas pa izlaze raznorazne statistike o tome koliko je ko u njemu bio uspešan. Huawei je na globalnom nivou i dalje na drugom mestu i dosta dobar, ali u Zapadnoj Evropi muče velike muke. 


Nakon što je u jednom trenutku Huawei prestigao i Samsung po broju isporučenih telefona, ovaj 3. kvartal 2020. poželeće da brzo zaborave. Tako je barem na tržištima Zapadne Evrope gde Huawei u prošlom kvartalu beleži oštar pad prodaje. 

Uopšteno usporene ekonomske aktivnosti usled globalne pandemije, ali bez dileme i američkih sankcija, Huawei je u Zapadnoj Evropi u Q3 prodao samo 2.5 miliona telefona. To je pad od čak 58.7% u odnosu na isti period prošle godine, kad em nije bilo pandemije, em su još na top modelima imali pristup Google servisima.  

Tržišni udeo od 20% prošle godine u Zapadnoj Evropi se prošli kvartal prema IDC-u sveo na tek 8.8%. Samsung je uprkos padu prodaje zadržao čelnu poziciju i u Zapadnoj Evropi, a jaka potražnja za iPhone 11 i iPhone SE modelima, Apple-u je osigurala drugu poziciju. 

Xiaomi i Oppo su bez dileme prema IDC-u najveći dobitnici, a naročito Oppo koji je prošle godine u Evropi bio prisutan tek u tragovima. Šta nam to govori? Govori nam da će Huawei što pre morati iznda pronađe kompletno rešenje za izostanak Google servisa jer sviđalo nam se to ili ne, Evropa očito do tada baš i neće kupovati njihove telefone. Huawei vredno radi, a App Gallery raste, ali da li je to dovoljno brzo, pokazaće vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.