Huawei prodaje Honor za 15 milijardi dolara

Reuters je juče objavio da Huawei prodaje kompletnu Honor diviziju kineskom konzorcijumu za nešto preko 15 milijardi dolara. Huawei će dobiti keš, a Honor Google servise. 

O tome se šuškalo pa su iz Huawei-ja demantovali, a sad je izgleda sve dogovoreno. Honor će od uskoro pripasti konzorcijumu kojeg predvodi Digital China. On je i do sada bio glavni distributer Honor uređaja u kineskom Shenzenu. Preuzeće Honor brend, zadržati gotovo sve od 7000 zaposlenih i odeljenje razvoja i distribucione lance. 

Huawei će navodno utržiti 15.2 milijarde dolara, a Honor će opet navodno, nakon raskida veza sa kompanijom Huawei, dobiti pristup Google servisima i hardveru sa američkim tehnologijama. Prema Canalysu na Honor uređaje otpada 26% od 51.7 miliona Huawei telefona prodanih u prošlom kvartalu. 

To je dakle oko 13.4 milijuna uređaja pa bi Honor bio osmi po redu smartphone brend na svetu. Ovaj posao će navodno službeno biti objavljen 15.11. a zvuči kao mudar potez od strane kompanije Huawei koju sankcije američke administracije guše od maja prošle godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.