Huawei sledeće godine predstavlja ''tečna sočiva''

Ako je verovati najnovijim glasinama koje stižu iz Kine, Huawei će u svojim top modelima za sledeću godinu doneti još jednu inovativnu tehnologiju u domenu fotografije. Radi se o tzv. tečnim sočivima, koje za zadatak imaju osetno unaprediti stabilizaciju i vreme fokusiranja. 

Prema izvorima koje prenose glasine, vreme fokusiranja će biti svedeno na svega nekoliko milisekundi, čime će se poklopiti sa karakteristikama ljudskog oka. Tekuća sočiva će, pak, doneti osetna poboljšanja u telefoto kameri, budući da ista više neće optički povećavati izmenom sočiva različite fokalne dužine, već promenom oblika tečnosti uz odgovarajuću voltažu. 

Ovo bi ujedno trebalo da osigura i veću otpornost na padove, budući da će se redukovati količina mehaničkih delova koji se mogu pomeriti ili razbiti. Ova tehnologija bi sledeće godine trebala da bude uparena sa još uvek nepredstavljenim Sony IMX782 senzorom, o kojem još nema detalja. 

Takođe, za sada je prerano govoriti o konkretnim uređajima, ali možemo pretpostaviti da će ova tehnologija premeru doživeti u novoj P50 seriji koja bi trebala biti predstavljen na proleće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.