IDC: 5G telefoni će se odlično prodavati

Svima nam je jasno da je pandemija izazvala velike potrese na tržištu pametnih telefona, pa ne čudi da su Samsung i Huawei izvestili o padu prodaje, posebno na tržištima zapadne Evrope. Dobro, što se Huawei-ja tiče, on ima i drugih problema, ali nećemo sada o tome. 

Sudeći prema istraživanju koje je sproveo IDC, tržište pametnih telefona bi se trebalo oporaviti još u četvrtom kvartalu ove godine, za što je delimično zaslužna sve veća potražnja za 5G modelima. Tržište 5G telefona je u poslednje vreme zabeležilo značajan rast, s obzirom na sve više uređaja koji podržavaju 5G tehnologiju, uključujući čitavu liniju Apple-ovih novih iPhone-ova serije 12. 

Analitičari predviđaju rast tržišta pametnih telefona za 2,4% u ovom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok se sledeći rast očekuje za prvi kvartal 2021. godine. "Došli smo do zaključka da su uprkos merama lockdowna i ekonomskih problema, korisnici na mnogim tržištima preusmerili svoje uobičajeno trošenje novca sa stvari poput putovanja i poseta restoranima, prema potrošačkoj elektronici, a pametni telefoni su značajan faktor u toj transformaciji", navodi Ryan Reith, potpredsednik IDC-ovog odeljenja Worldwide Mobile Device Trackers. 

IDC predviđa da će rezultati prodaje za ovu godinu ukazati na podatak da 10 posto od ukupne prodaje otpada na 5G uređaje, a potražnja za njima će se i dalje nastaviti, da bi 2024. godine ti uređaji trebali da čine 30 posto tržišta smartfona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.