Instagram napravio reorganizaciju aplikacije - Reels i Shop su sada bolje istaknuti

Sledeći put kad pokrenete Instagram mogli biste naići na dve nove kartice na glavnoj stranici: Reels i Shop. Ovi dodaci dodatno bi trebali da olakšaju skrolovanje feedom, stranicom Explore, kao i novim sekcijama Reels i Shop. 

Instagram, podsetimo, glavnu stranicu planira da menja već neko duže vreme. Aplikacija je čak testirala nekoliko varijanti ekrana Home pa je sad konačno odlučila koji će primeniti, prenosi MakeUseOf. 

Glavni čovek Instagram-a Adam Mosseri najavio je novi interfejs u blogu About Facebook. Reels će se pojaviti umesto tipke za objavu, dok će Shop zameniti karticu za aktivnost, više poznatu po ikonici srca. 

Aktivnost i postavljanje objava nalaziće se na samom vrhu - tačnije, u gornjem desnom uglu Instagramove stranice. Iako će nekima nedostajati te stare prečice, Instagram tvrdi da ovako ipak bolje. Ikonice za Reels i Shop olakšaće, pretpostavljamo, putovanje do novih sekcija. Reels, Instagram-ov novi deo vezan uz kratke videe nedavno se brkao sa ostalim sadržajem na stranici Explore, a nova kartica omogućiće lakše takmičenje sa TikTok-om i verovatno privući više pažnje samih korisnika. 

Kartica Shop će nuditi preporuke, izabrane proizvode i videe vezane uz shopping. Instagram zaista nastoji da pogura shopping unutar aplikacije, tako da ćete moći da kupujete stvari i putem Reelsa. Nove kartice na Instagram-ovoj glavnoj stranici su velika promjena za aplikaciju koja već duže vreme koristi isti dizajn. 

Misseri je rekao da Instagram "ne prihvata promene dizajna olako" nakon čega je nastavio da hvali nove dizajnerske odluke. Instagram-ova nova glavna stranica, koliko god se to ne čini na prvi pogled, pažljivo je kalkulisana promena. Aplikacija sve teže hvata korak za TikTok-om, a Reelsi bi to mogli da promene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.