iOS 15 neće doći na iPhone 6s i SE

Apple iOS 14 dostupan je sad već neko vreme pa se već priča i o iOS-u 15. Kako se neslužbeno saznaje, Apple će povući crtu na iPhone 6s i originalnom iPhone SE modelu pa će iOS 14 ostati poslednje veliko ažuriranje za te uređaje. 

Što god da o Apple-u mislili, činjenica je da iPhone, ako to zaista želiš, možeš bez problema koristiti i 4-5 godina. Verovatno ćete u nekom trenutku poželeti da promenite bateriju, koja će od pustih ciklusa punjenja i pražnjenja ipak izdahnuti, ali sa softverske strane kupac je miran pet godina. 

Time je barem sve do sada Apple bio uzor konkurenciji u Android taboru, gde nijedan brend svoje uređaje ne podržava toliko dugo. OnePlus i Google svoje uređaje već dugo softverski podržavaju 3 godine, a od nedavno se na to obvezao i Samsung. 

Ovaj sveži iOS 14 sa konačnom implementacijom widgeta i menija sa aplikacijama, dobili su i iPhone 6s i 6s Plus iz 2015, a i iPhone SE sa proleća 2016. opremljeni sa tek 2GB RAM-a. 

Ipak kako saznaje izraelski blog The Verifier, to će biti i poslednja iOS nadogradnja za te uređaje. Pokretani 14nm Apple A9 čipom, ti modeli su krenuli sa iOS-om 9, a dogurali su eto do iOS-a 14.2. Tako nešto u Android svetu nećemo doživeti nikada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
6
  1. Анониман kaže,

    Tacno ali u android svetu necemo ni menjati baterije dok koristimo telefon.Realno za vecinu korisnika novije verzije OS-a neznace nista i cesto donose vise problema nego koristi na starijim modelima.


  2. Slažem se da nove verzije nisu uvek baš najbolje za stare uređaje, ali baterije na Android telefonima su podjednako loše. Android telefone sam menjao na svakih godinu dana jer se dosta uspore i baterija bude na umiranju.


  3. Анониман kaže,

    Åpple iz nekog samo njma znanog razloga stedi na kvalitetu baterija ili namerno pomaze degradaciji baterija. Koristim Samsunge S klase i uglavnom ih poslw 2-3-4 godine prosledim dalje rodjacima i njihovoj deci. Naravno da dolazi do opadanja nivoa baterije ali ne znacajno.
    Nemojte porediti Androide sa cenom do 200e i Apple od 600e. Ako vec poredite onda je opet prorcija cena-kvalitet na strani Androida.


  4. Androidi koje sam ja kupovao sebi bili su flagshipi. Nešto na duže, nešto na kraće, ali kroz moje ruke prošlo je preko 200 modela telefona u prethodnih nekoliko godina. Mogu da potpišem da je iPhone najbolji u odnosu uloženo-dobijeno.


  5. Анониман kaže,

    Pa nije bas merodavna ocena telefona koji koristis 10 dana. Posebno ne po pitanju baterije i njene degradacije tokom vremena.Sa 200 telefona za par godina mozes da steknes samo povrsan utisak i naravno Apple ima snaznu bazu fanova sto je samo po sebi odlicno za marketing. Ni jedan flagsip telefon nema ne najbolji nego cak ni dobar odnos ulozeno dobijeno dok se u jednacinu ne doda prestiz.
    Ne postoji flagsip koji vredi kao 3 do 4 telefona srednje klase zajedno osim za Apple, Samsung i ostale koji favorizuju odredjen brend.


  6. Slažem se, ne možeš da oceniš degradaciju baterije za 10 dana testa, ali imao sam neke telefone i po par meseci. Veruj mi da sam stvarno svašta video i doživeo. Osuđivati samo Apple za loše baterije je nepravedno - svi su loši. Ja ne favorizujem nijedan brend, koristim isključivo ono što lično smatram da je najbolje. Da ne pričam kako mnogi proizvođači potkupljuju medije, to je ipak široka tema i ne bi se svima svidela :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.