Kuo: Potražnja za iPhone-om 12 i MacBook-ovima M1 procesorima će rasti

Analitičar Ming-Chi Kuo već dugi niz godina prati poslovanje Apple-a i predviđa šta bi se u skoroj budućnosti moglo dogoditi. Neki ga smatraju Babom Vangom i da neopravdano pridobija pažnju medija, ali mora se priznati da je u više navrata bio u pravu i ispravno predvidio mnoge događaje. 

U svom najnovijem predviđanju, Kuo navodi da će potražnja za najnovijom generacijom iPhone-a biti veća od očekivane, bez obzira što se radi o uređajima sa minimalnim razlikama u odnosu na prethodnu generaciju. 

Najveća potražnja se, logično, očekuje kroz sledećih mjesec dana, s obzirom na nadolazeću prazničnu sezonu. Kuo takođe navodi da je potražnja za novim MacBook računarima, temeljenim na Apple-ovim M1 procesorima veća od očekivane, a u drugoj polovini sledeće godine očekuje njihov redizajn. 

Naime, prilikom predstavljanja M1 čipa, Apple je najavio 13-inčne MacBook Air i MacBook Pro, ali u potpuno istom kućištu kao u slučaju prethodne generacije, tako da će redizajn uslediti tek za nekih godinu dana. Kuo u svom izveštaju za sada ne spominje hoće li i kada Apple lansirati 16“ MacBook Pro sa novim M1 procesorom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.