Microsoft ubija Control Panel u Windows-u 10

Već smo pre imali prilike da čujemo od Microsoft-a da planira da penzioniše klasični Windows Control Panel, a sada je izgleda došlo vreme da to zaista zaživi. 

Prema pisanju portala Windows Latest, najnovije nadogradnje Windows-a 10 premestile su određene Control Panel iteme u Settings aplikaciju, a sada dolazi vreme sledeću fazu. linkovi na Windows Control Panel više ne otvaraju klasične stranice, već upućuju korisnika u Settings aplikaciju. 

Istovremeno, aplikacije treće strane, kao i prečaci u File Exloprer-u koji su pre bili linkovi na Control Panel, sada takođe vode na Settings. Mada će se nekome dopasti "smrt" klasičnog Control Panela, sigurno time neće biti zadovoljni oni koji su u Windows 10 stigli direktno iz Windows sedmice. 

Control Panel je nekada predstavljao glavno mesto na koje ste išli u vezi svega vezanog uz operativni sistem, a sada ćete za to morati da koriste Settings aplikaciju. U njoj ćete pronaći sve što je bilo u Control Panel-u, ali vam se verovatno neće dopasti što korisnički interfejs Settings-a koristi puno mesta i smanjuje količinu itema koji se mogu prikazivati na jednoj stranici. 

Kada će Control Panel biti potpuno penzionisan još nije poznato, ali Microsoft ga gasi postepeno, kako bi korisnici imali što bezbolniji "switch".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Magarci!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.