Netflix testira kanal sa linearnim programom

Neki korisnici Netflix-a u Francuskoj ovih su dana primetili da im je postala dostupna nova usluga ovog streaming servisa, Netflix Direct. Iz kompanije su potom potvrdili da je reč o testu koji se odvija samo u Francuskoj, a ima za cilj da utvrdi da li je ljudima ponekad bolje da gledaju linearni sadržaj koji neko odabere za njih, umesto filmova i serija dostupnih na zahtev. 


U Netflix-u, na temelju svojih istraživanja, smatraju da u Francuskoj postoji značajan udeo gledalaca kojima nije uvek do biranja sadržaja koji bi u tom trenutku gledali, već im je draže da im neko drugi odabere televizijski program. 

U toj zemlji je, kažu, i dalje vrlo popularna klasična televizija. Gledaoci skloni pasivnom gledanju televizije od sada će na Netflix-u moći samo da uključe kanal Direct, dostupan trenutno samo putem web interfejsa, i potom gledaju ono što će im na linearnom programu biti ponuđeno. Naravno, biće to nešto od filmova, serija ili dokumentaraca inače dostupnih na Netflix-u. 

U streaming servisu se nadaju da će im ovaj "TV kanal" otvoriti put do novih korisnika, kao i da će postojećim korisnicima linearni program po njihovom izboru prikazati i otkriti neke sadržaje na koje inače ne bi sami naleteli. 

Sličnu namenu imao je i projekat u kojem je Netflix testirao na pametnim televizorima, a uključivao je posebnu opciju "Shuffle Play", za nasumično pokretanje nekog od dostupnih sadržaja za gledatelje koji u određenom trenutku nemaju ideju šta žele da gledaju. 

Netflix Direct po pokretanju će gledaocima prikazati šta je na programu u naredna 24 sata. Bitno je naglasiti da je raspored programa dostupan za pet dana unapred, i da se on kreira na temelju Netflix-ovog izbora i podataka o popularnosti pojedinog sadržaja, a ne prema preferencijama pojedinačnih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.