Podrška za Chrome na Windows-u 7 produžena do 2022.

Gašenjem službene podrške za Windows 7 početkom ove godine Google je bio najavio da će polako početi razmišljati o ukidanju podrške za svoj browser Chrome za ovaj operativni sistem. Prema prvim najavama, podrška za Chrome trebala je potrajati do 15. jula 2021. godine, ali je i ovu odluku odložila pandemija. 

Tačnije rečeno, odloženo gašenje podrške za Chrome na preko 10 godina starom OS-u neće se dogoditi kada je planirano jer je primećeno da su mnoge organizacije, koje i dalje rade na "sedmici", odlučile svoj prelazak na novi Windows takođe da odlože. 

Na temelju podataka koje su dobili od svojih poslovnih korisnika, u Google-u su tako odlučili da će najpopularniji internet browser na svetu biti moguće na Windows-u 7 nesmetano koristiti, uz podršku i bezbednosne nadogradnje, šest meseci duže – najmanje do 15. januara 2022. godine. 

Produženje podrške odnosi se na poslovne korisnike kojima migracija zavisi o kompanijskim IT procesima, a za koje je primećeno da su ove godine značajno usporeni. Istraživanje je pokazalo da je, od nekadašnjih korporativnih korisnika Windows-a 7 u svijetu, njih 78% prešlo na Windows 10, kod njih 21% taj proces je u toku, a 1% kompanija i dalje radi na Windows-u 7 i planira prelazak na moderniji OS da započne uskoro. 

Iz Google-a kažu kako će i dalje pratiti razvoj situacije sa migracijom i da će na temelju njega doneti eventualne nove odluke o gašenju ili novom produženju roka, samim time i "života" Chrome-a na Windows-u 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.