Qualcomm navodno dobio licencu za saradnju sa kompanijom Huawei

Izgleda da se ipak nešto pomera s mesta po pitanju blokade saradnje američkih kompanija sa kineskom kompanijom Huawei. Neslužbene vesti iz Kine kažu da je američki Qualcomm dobio dozvolu za saradnju sa Huawei-jem. Pre nego što se počnete da se radujete, znajte da službenog komentara na ovo iz Qualcomm-a ni Huawei-ja nije bilo pa primite sa dosta rezerve. 

Za dobijanje dozvole Huawei se navodno morao rešiti Honor-a. Kako smo imali prilike da čujemo, to je već u procesu, a Honor brend će uskoro preći u ruke kineskog konzorcijuma Digital China. Ako je zaista tako, Huawei bi uskoro mogao da reši barem jedan od svojih problema, a to je nabavka čipova. 

Neki budući Huawei telefon mogao bi tako da bude pokretan Snapdragon čipom umesto do sada uobičajenih Kirin čipova. Njih je za Huawei do sada pravio tajvanski TSMC pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti dozvolu za ponovne isporuke čipova kompaniji Huawei ili će Amerikanci navesti vodu na svoj mlin i svojoj kompaniji dati ekskluzivu. 

Hoće li i Google dobiti dozvolu da Huawei-ju opet isporučuje Google servise? Priča je već prilično zamorna baš kao i ova oko američkih predsedničkih izbora.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.