Qualcomm potvrdio: Huawei može da dobije naše čipove

Početkom nedelje internetom se provukla vest da je Qualcomm vrlo blizu ishodovanja licence od američkih vlasti za saradnju sa kompanijom Huawei. Qulacomm je juče i javno objavio da Huawei može da dobije njihove čipove. Ima tu i ali...

Huawei je od maja prošle godine na Trumpovoj listi zabranjenih kompanija sa kojima američke kompanije ne smeju da sarađuju bez posebnog odobrenja. Nakon što je zbog toga Huawei bio prisiljen svoje Android telefone da isporučuje bez Play Store-a i Google servisa, pod zadnje ostaju i bez čipova. Na čelu SAD-a Trumpa će uskoro zameniti Biden. 

Hoće li se za Huawei nešto drastično promeniti, za sada je teško reći, ali nešto se već događa. Američki Qualcomm sad je dobio dozvolu za isporuku čipova kompaniji Huawei i to su svakako dobre vesti. Međutim, nije još sasvim jasno hoće li Huawei od Qualcomma dobiti baš sve Snapdragon čipove koje poželi. Izgleda da za sada ipak ostaje ograničenje na isporuku 5G čipova. 

Drugim rečima za sada ipak ništa od novog Huawei flagshipa sa Snapdragon 865 procesorom pa ni dobra mid-rangera sa Snapdragon-om 765. Uz Qualcomm licencu za isporuke kompaniji Huawei dobili su i Intel, AMD, Skyworks pa i Sony.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.