Rok ponovno pomeren: Hoće li uopšte doći do prodaje TikTok-a u SAD-u?

ByteDance, kompanija vlasnik popularnog TikTok-a dobila je novo produženje roka za prodaju svoje američke filijale. Tako umesto do 27. novembra, ByteDance ima do 4. decembra da dogovori sve s kupcima. 

Iako se na početku spominjao Microsoft kao najizgledniji kupac, u međuvremenu su se pojavili još neki igrači. Tako je ByteDance u poslednje vreme u najozbiljnijim pregovorima sa Oracle-om i Walmart-om. Ali, kako ističu iz ByteDance-a, poslednja dva meseca nisu dobili nikakve povratne informacije od američke administracije o četiri plana koja su predložili vezano uz Trumpovu izvršnu odluku kojom su bili prisiljeni da prodaju TikTok američkoj kompaniji. 

Podsetimo, američki predsednik Donald Trump doneo je odluku početkom avgusta kojom određuje ByteDance-u da u roku od 90 dana proda TikTok u američke ruke, pravdajući odluku strahom za nacionalnu bezbednost i navodeći da kineska država ima pristup podacima američkih korisnika. 

Trump se tada hvalio kako će SAD profitirati od te prodaje. S tim se baš i nisu složili u službenom Pekingu, pa su brže-bolje doneli odluku kojom bilo kakav transfer kineske tehnologije u strane ruke mora da dobije odobrenje države. S obzirom na to da je Trump u međuvremenu izgubio izbore i da će Bela kuća dobiti novog stanovnika, u ByteDance-u s nestrpljenjem čekaju da vide kako će se nova administracija postaviti prema Kini, a onda i ideji o prodaji TikTok-a američkim kompanijama. Za sad, Biden ćuti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.