Starlink Internet Elona Muska bi mogao da košta oko 100 dolara mesečno

Iako mnogi Internet konekciju očekuju gotovo bilo gde da se zateknu, još uvek je značajan broj mesta gdje je pokrivenost loša ili čak nepostojeća. Upravo je zbog toga SpaceX lansirao Starlink Internet uslugu koja se oslanja na satelite za globalnu Internet dostupnost. 

Iako nisu prvu koji će pokušati da koriste satelite za pružanje Internet konekcije, od samog početka se postavljalo pitanje koliko bi takva usluga mogla da košta. Prema pisanju Reuters-a, čini se da bi Starlink Internet mogao da košta oko 100 dolara mesečno, plus dodatnih 499 dolara koje bi korisnici morali izdvojiti za potrebni komplet opreme. 

Prema njima, podatke su dobili od najmanje jednog korisnika koji se prijavio za beta verziju i platio ukupno 578 dolara za ceo paket Starlink opreme, uključujući isporuku i postavljanje u funkciju. SpaceX još uvek nije službeno objavio ili potvrdio cene Starlink Internet paketa, ali su izgleda počeli sa pozivnicama za beta testiranje onima koji žive u državama poput Washingtona, Wisconsina i Idaha.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.