YouTube odustao od Rewind-a 2020. godine

Službeni pregled godine kroz isečke najzanimljivijih i najvažnijih događaja u sferi video sadržaja, YouTube Rewind, ove godine neće biti objavljen. Iz YouTube-a kažu kako je ova godina po svemu bila drugačija i da osećaju kako ne bi trebalo nastaviti se ponašati kao da je sve u redu. 

Iz tog razloga će ove godine preskočiti tradiciju koju su održavali do 2010. godine, i neće napraviti svoj pregled najboljih i najbitnijih trenutaka koji su obeležili godinu na izmaku. Nakon povratnih informacija koje su dobili na svoj Rewind prošle, a pogotovo pretprošle godine, možda je i bolje tako. 

Naime, u početku je ovaj kompilacioni video koji su u YouTube-u sastavljali budio mlake osećaje i bio tek zanimljivi pregled nekih događaja i zapisa koje su načinili profesionalni YouTube-ri. Međutim, 2018. godine kompanija je odlučila da napravi nešto više, pa su u Rewind uključili sadržaje za koje ljudi nikad nisu čuli, a u njemu preskočili istaknute kreatore sadržaja. 

Načinili su, očito, iskorak u pogrešnom smeru i naljutili i YouTube-re i gledaoce. To je rezultovalo neslavnim rekordom – YouTube Rewind iz 2018. postao je video sa najviše "dislikea" u istoriji ovog video servisa. Danas već beleži 18 miliona "palčeva dole". 

Prošle godine odlučili su se da poprave štetu koliko je to moguće, pa su u Rewind ubacili samo isečke iz video zapisa koji su u protekloj godini bili najviše "lajkovani", načinivši svojevrsnu top listu najpopularnijih, najzanimljivijih, najkvalitetnijih i najviralnijih sadržaja. Ni ovaj pokušaj YouTube-a nije naišao na oduševljenje, pa danas beleži preko 9 miliona negativnih ocena. 

Ove godine YouTube ne želi da rizikuje, pa su u svojoj objavi poručili YouTube-rima i svima drugima da su oni zapravo autori svega pozitivnoga što se ove godine događalo (uprkos teškim okolnostima u svetu), i da se kompanija u to – barem ove godine – neće mešati. "I bolje, svetu zaista ne treba još jedna katastrofa u 2020.", otprilike je generalni stav javnosti prema ovoj odluci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.