YouTube sada može da prikazuje više reklama, a da kreatorima ništa ne plaća

YouTube je počeo da prikazuje oglase na video zapisima pojedinih kreatora, ali neće im isplaćivati nikakve prihode od toga jer nisu dovoljno "veliki" da bi se mogli uključiti u partnerski program platforme za monetizaciju. 

Kada se oglasi prikazuju na YouTube video zapisima, ti kreatori obično ostvaruju deo prihoda. Međutim, nova pravila unovčavanja kažu da će kreatori koji nisu deo partnerskog programa viđati oglase na svojim video zapisima, a neće imati ništa od toga. 

Nova praksa će uglavnom uticati na manje kreatore koji nemaju veliku gledanost. Inače, YouTube-ov partnerski program zahteva da autori akumuliraju ukupno 4.000 sati gledanja u poslednjih 12 meseci i imaju više od 1.000 pretplatnika. 

Oglašavanje je veliki posao za YouTube i njegovu matičnu kompaniju Google, ali i za kreatore koji se mogu osloniti na veće zarade u slučaju reklamiranja putem njihovih kanala i videa. Sada će YouTube moći da prikazuju više oglasa, a pri tome neće morati da plaćaju brojnim kreatorima. Kompanija je za Verge potvrdila da se oglasi i dalje neće prikazivati na video zapisima nepartnerskih kreatora koji su usredotočeni na osetljive teme. To uključuje politiku, religiju, alkohol i kockanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.