Apple bi do 2024. godine mogao da veći prihod ostvaruje prodajom usluga nego iPhone-a

Nije tajna da Apple najveći deo zarade već godinama ostvaruje prodajom iPhone-a. Prodaja ide toliko dobro da je Apple zahvaljujući svom telefonu završio na vrhu lestvice najvrednijih tehnoloških kompanija na svetu, mereno tržišnom kapitalizacijom. 

Ali ipak, 2017. godine, kad se dogodio prvi kvartalni pad u prodaji Apple-ovog smartfona, ova kompanija je počela da razmišlja o novim izvorima prihoda. Jedan od njih je i prodaja usluga, koja se, zahvaljujući bazi od preko 700 miliona korisnika iPhone-a, činila najlogičnijim izborom. 

Tada je iznos prihoda od usluga iznosio 25 milijardi dolara i Apple je zacrtao da će u sledeće tri godine, dakle do kraja fiskalne 2020., taj iznos udvostručiti. U septembru je spomenuta fiskalna godina i završila, a prihod od usluga kao što su Apple Music, Apple News i sl. iznosio je 53 milijarde dolara. 

S obzirom na ostvareni rast, Forbes sada kalkuliše i predviđa da će do kraja fiskalne 2024. godine Apple proširiti ponudu usluga, i da bi tada ukupan prihod od njih mogao preteći onaj koji ostvaruje prodajom iPhone-a. 

Prema njihovim računanjima, prihod od usluga bi trebao da iznosi 81,5 milijardi dolara, čime bi se ova prognoza lako mogla ostvariti. Hoće li se to zaista i dogoditi, ostaje za videti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.