Apple predstavio nove bežične slušalice AirPods Max

Pomalo neočekivano, pogotovo iz razloga što su ove jeseni već imali tri događanja sa predstavljanjima novih proizvoda, Apple je juče u prodaju putem običnog saopštenja za medije pustio novi model bežičnih over ear slušalica naziva AirPods Max. 

Za ovaj smo model znali već nekoliko meseci, pojedini leakeri govorili su da bi se mogao pojaviti pod imenom AirPods Studio, ali malo ko je očekivao da ćemo ih u prodaji videti već sada, pre praznika, tradicionalno najboljeg vremena za lansiranje gadgeta. AirPods Max nude eliminiranje spoljne buke (noise cancellation), kao i "tranparency" način rada sa tek delimičnim poništavanjem buke. 

Dolaze u pet boja (siva, srebrna, nebesko plava, zelena i ružičasta), a već ih možete poručiti putem Apple-ovog webshopa u SAD-u i još 25 zemalja, među kojima za sada nema Srbije. Cena im je 549 dolara. 

U unutrašnjosti slušalica krije se Apple-ov čip H1, poznat iz in-ear Airpods-a, koji omogućava bežično spajanje putem Bluetooth 5.0 veze. Okvir slušalica načinjen je od nerđajućeg čelika, a funkcijama se upravlja digitalnom krunom na vrhu, dodatkom već odavno iskušanim na pametnim satovima Apple Watch. 

Suprotno očekivanjima, AirPods Max imaće označenu levu i desnu slušalicu, tj. neće se služiti tehnologijom raspoznavanja orijentacije na glavi korisnika. Za zvuk su zaduženi 40-milimetarski zvučnici, a zvuk bi, ako je suditi prema ranijim Apple-ovim proizvodima u ovom segmentu, trebao bu da bude na visokom nivou kvaliteta. 

Za to će se pobrinuti i tehnologija Adaptive EQ koja prilagođava zvučnu sliku okolini i načinu korišćenja slušalica u stvarnom vremenu. AirPods Max moći će da reprodukuje i zapise snimljene u "prostornim" 5.1, 7.1, i Dolby Atmos tehnologijama. Pratiće kretanje glave korisnika kako bi on imao osećaj da zvuk uvek dolazi iz istog pravca, bez obzira kuda se okretao. 

Prepoznavanje položaja koristiće se i za automatsko pauziranje reprodukcije kada korisnik skine slušalice. Baterija će pružati do 20 sati rada sa uključenim opcijama prostornog zvuka i poništavanjem buke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.