Čak 9 od 10 telefona aktiviranih na Božić u Americi su iPhone modeli

Jedan od zanimljivijih parametara koje prati Flurry Analytics su i modeli telefona koje Amerikanci aktiviraju na Božić 25. decembra. Ove godine čak je 9 od 10 poklonjenih telefona neki iPhone model. Koji je taj deseti? 

Baš nikoga neće preterano iznenaditi da je novi telefon jedan od najtraženijih božićnih poklona. Tako je svuda, a ne samo na američkom tržištu, na koje se odnosi ovo istraživanje. Zanimljivo je vidjeti koji se to telefoni za Božić najčešće poklanjaju. Koji je brend najtraženiji i koji modeli? Jesu li to top modeli ili telefoni povoljnije cene? Verujemo da bi rezultati svakako bili drugačiji na globalnom nivou i od tržišta do tržišta, ali u Americi vole iPhone više od ičega. Tome svedoči i ova sveža analiza aktivacije novih telefona na Božić prošle nedelje. 

Pre svega se može primetiti da je u odnosu na Božić prošle godine aktivirano 23% manje novih telefona. Od deset aktiviranih telefona na Božić čak je devet sa Apple logom na leđima. Najčešće je poklanjan iPhone 11 i to 5% češće od sedmodnevnog proseka, kada je isto bio najpopularniji model. 

Na drugom mestu je iPhone Xr, dakle još jedan cenom povoljniji iPhone model. Treći je sveži iPhone 12 Pro Max, a nakon njega još šest iPhone modela, među kojima nije i kompakt godine – iPhone 12 mini. 

Jedini telefon koji se ušunjao na ovu prestižnu listu u SAD-u nije ni Samsung, a još manje Huawei, Xiaomi ili OnePlus. Taj deseti je cenom povoljni LG K30 sa prilično zastarelim dizajnom i cenom od oko 140 evra u Evropi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.