DJI od sada na američkoj crnoj listi

Za sve one koji bi želeli da nabave neki DJI proizvod na područiju Amerike, od sada, to više neće biti tako jednostavno. 


Naime, vlada SAD-a je kompaniju DJI stavila na listu zabranjenih kompanija, na istu listu na kojem je i Huawei. Za one koji nisu upozanti, stavljanje kompanije na američku trgovinsku crnu listu, znači da ta kompanija više ne sme da posluje sa američkim kompanijama, ali i obrnuto. U slučaju Huawei-ja, takođe smo videli da to znači da te kompanije neće moći da kupe proizvode od neameričkih kompanija koje bi se inače mogle osloniti na američke tehnologije. 

Američka vlada izjavila je da veruje da kompanija ima ulogu u kršenju ljudskih prava u Kini, ali da zabrana ne sprečava ljude da kupuju DJI dronove, ali će kompanija imati ograničenja na prenos bilo koje tehnologije iz SAD-a. 

DJI je jedan od najpopularnijih proizvođača dronova sa 70-80% tržišnog udela, pa ostaje da se vidi kako će ova ograničenja uticati na lansiranje budućih proizvoda i zadovoljavanje potražnje za postojećim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.