Igrica Among Us oborila rekorde po broju aktivnih igrača u jednom mesecu

Sve popularnija multiplayer igra Among Us oborila je mnoge rekorde u novembru, pa je tako postala prva video igra u istoriji koju je u jednom mesecu igralo više od pola milijarde ljudi. 

Podatke o popularnosti igrice, kada je u pitanju novembar, objavila je analitička stranica Superdata. 

Stranica tvrdi da je Among Us najpopularnija igra ikad napravljena, barem kada govorimo o statistici broja igrača na mesečnoj bazi. Kada je reč o podeli po platformama, 97% igrača igralo je ovu video igru na telefonima, dok je tek 3% igru odlučilo da igra na računarima, što i ne čudi s obzirom na to da se PC verzija ove igre plaća. 

Uspeh igre Among Us je još veći ukoliko se u obzir uzme činjenica da ju je napravio tim Innersloth koji ima svega tri člana. Igru je skoro dve godine igrao samo mali broj ljudi, a tim koji ju je napravio ozbiljno je razmišljao o tome da napusti ceo projekat, jer nisu imali apsolutno nijedan razlog da ulažu novac u daljnji razvoj igre. 

Ipak, koronavirus i izolacija naterali su i određene streamere da igraju video igre poput ovih, a nakon njih ubrzo su i ostali ljubitelji video igara počeli da igraju Among Us, što je igri donelo naglu popularnost i rast. 

Zbog potražnje, InnerSloth je odlučio da nastavi rad na ovom projektu, pa će se u narednom periodu igrici dodati novi sadržaji uključujući i novu mapu na kojoj će biti postavljeni i novi zadaci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.