Imate iOS 14.2 i probleme sa baterijom? Niste jedini

iOS 14.2 ažuriranje, mnogima je donelo nove probleme. Ako imate utisak da vaš iPhone nakon ažuriranja brže troši bateriju pa i dok leži na stolu, izgleda da niste jedini. 

Nije prijatno, ali nije ni neobično da se bugovi svježe verzije iOS-a i Android-a otkrivaju tek nakon šire dostupnosti. Apple sva ažuriranja svog iOS-a mora da prilagodi sve većem broju uređaja, koje ažuriraju i po pet godina. Upravo ti stariji iPhone modeli pogođeni problemima koje po svemu sudeći donosi iOS 14.2. 

Naime, na Apple Developers Forumu i Reddit-u, korisnici se žale na značajno brže curenje baterije nakon ažuriranja. iPhone 7, 7 Plus ali i sveži iPhone SE 2020 nakon nadogradnje na iOS 14.2 mnogima su počeli da značajnije troše bateriju dok se aktivno koriste, ali i dok leže na stolu ili noćnom ormariću. 

Jedan vlasnik iPhone SE 2020 tvrdi kako bi mu pre ovog ažuriranja tokom noći otišlo 1-2% baterije, a sad zna da izgubi 5% u samo 5-6 sati. Isti tvrdi da mu se od ažuriranja telefon brže puni, ali i zagreva. iOS 14.2.1 koji je u opticaj pušten u međuvremenu ne izgleda da ispravlja ovaj bug, a za sada jedino rešenje koje neki nude na Reddit-u je restore kroz iTunes i postavljanje uređaja kao novog. Zvuči kao prilično drastičan fix, ali ako vam se ne čeka iOS 14.3, trenutno je to jedina opcija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.