iOS 14 je hit - već je na 81% iPhone-a

iOS je oduvek bio poznat po tome da se najsvežija verzija uvek naspram Androida širi munjevito, ali iOS 14 obara rekorde. Već je na 81% Apple-ovih uređaja predstavljenih u poslednje četiri godine. Razloga je puno. 

Apple je 15. decembra ponovno prebrojao uređaje koji koriste iOS 14 i došao do zaključka da je pravi hit. Naspram iOS-a 13 pre njega 80-postotnu zastupljenost dosegao je čak mesec dana ranije. Razloga za takvu popularnost je mnogo. 

iOS 14 je jedno od najvažnijih ažuriranja Apple-ove mobilne platforme u istoriji. Mnogi su tako požurili da ažuriraju svoje uređaje kako bi isprobali novotarije koje donosi. Neke od najvažnijih su widgeti na početnom ekranu, meni sa aplikacijama, slika u slici i nikad veće mogućnosti prilagođavanja izgleda početnog ekrana. 

U svakom slučaju sa 15. decembrom čak 81% svih iPhone-a predstavljenih ulazad četiri godine koristi iOS 14. 17% ih ima iOS 13, a samo 2% njih starije verzije iOS-a. Kad se u obzir uzmu baš svi iPhone modeli u opticaju, njih 72% je na iOS-u 14, 18% je na iOS-u 13, a starijih verzija iOS-a je na preostalih 10% uređaja. 

Google je inače svoju depresivnu statistiku prestao da objavljuje ove godine. Kad vidimo ovo, sasvim razumemo taj potez.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.