iPhone 6S ispao iz aviona, snimio pad i preživeo

Zanimljiv video stiže iz Brazila. Njegov autor je filmaš i ekološki aktivist Ernesto Galiotto, koji je sasvim slučajno snimio kako izgleda kada telefon ispadne iz aviona. 

Galiotto je proteklog petka, 11. decembra, poleteo manjim avionom iznad brazilske plaže Peró. Pilot ga je podigao do visine od oko 300 metara, a on je počeo kroz prozor kabine snimati video svojim iPhone-om 6S. 

Čak i bez da ste pročitali naslov ili pogledali video, jasno vam je šta se nakon toga dogodilo. Vetar je Galiottu odneo telefon iz ruke, i to dok je kamera na njemu snimala video. 

Uređaj je padao 15-ak sekundi, pao u grmlje 200-tinjak metara od plaže, sve pritom snimio, ali i prošao gotovo neoštećen. Njegov vlasnik je, jasno, nakon što mu je telefon ispao iz aviona mislio da će se od njega morati zauvek oprostiti, ali pronašao ga je sledećega jutra uz pomoć aplikacije Find My Phone i jednog prijatelja koji se "bolje razume u računare". 

iPhone 6S bio je u silikonskoj zaštitnoj masci i imao je zaštitu za ekran, koja je na kraju bila jedina "žrtva". Kada su pronašli iPhone, ekranom je bio okrenut prema dole, sa oštećenim zaštitnim staklom ekrana, ali bez ikakve štete na uređaju. 

Galiotto je od svega napravio kratku reportažu u kojoj možete videti let avionom, trenutak kada je telefon odleteo iz ruke, video koji je pritom snimio, kao i potragu koja je usledila. Nažalost, onih 15-ak sekundi pada snimljenog sa samog iPhone-a, koji su trebali da budu najzanimljiviji su najlošiji deo videa jer se uređaj brzo vrtio pri padu – tako da se vidi tek mutna slika koja traje sve dok iPhone ne prizemlji. 

Dakle, ako snimate telefonom kroz prozor aviona, pripazite da to ne činite na prevelikoj visini, kao i da letite iznad kakve vegetacije koja može ublažiti njegov pad, i potom i sami možete snimiti ovakav video.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.