Koji je najbolji novi antivirus za Android?

U današnje doba niti jedna platforma nije sigurna od napada malicioznim softverom, pa tako ni Android, koji je u poslednje vreme česta meta hakera i cyber kriminalaca. Iz tog razloga vrlo je preporučeno da na svoj Android uređaj instalirae kvalitetan antivirusni softver, a stručnjaci za bezbednost na portalu AV-TEST sproveli su novo istraživanje kako bi otkrili koji su trenutno najbolji. 


Kao što se ponovno potvrdilo, rešenja "trećih strana" su bolja rešenja od onih koja nudi Google, čak i ona koja su besplatna. AV-TEST je sproveo istraživanje na 17 antivirusnih rešenja za Android i testirao njihove "engine" u tri različite kategorije pod nazivima - zaštita, performanse i korisnost, a svaka je mogla osvojiti maksimalnih 6 bodova. 
 
Android antivirusi Prema rezultatima istraživanja 11 antivirusa je dobilo maksimalnih 18 bodova, a to su AhnLab V3 Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus Free, Avira Antivirus Security, Bitdefender Mobile Security, G Data Mobile Security, Kaspersky Internet Security for Android, McAfee Mobile Security, NortonLifeLock Norton 360, Protected.net Total AV i Trend Micro Mobile Security. 

Google Play Protect koji imate ugrađen u svoj telefon pokazao se kao najlošiji i uspeo je da zadovoljiti samo po performansama, dok je u zaštiti i korisnosti dobio po nula bodova. Iz toga se jasno vidi da vam sama Google Play Protect zaštita nije dovoljna protiv malicioznih faktora, pa bismo vam preporučili da odaberete jedno od navedenih uspešnijih rešenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.