LG Rollable i Rainbow vraćaju kompaniju u smartphone arenu?

LG je na marginama smartphone arene već predugo, ali čini se da se nešto ipak kreće. Novi LG Rollable i LG Rainbow, navodno će označiti veliki povratak korejskog brenda. Inače, LG-u kao kompaniji generalno ne ide uopšte loše, samo im ne ide u mobilnoj diviziji. Njihovi monitori, televizori, klima uređaji i druga potrošačka elektronika i dalje je tražena roba. Telefoni ne baš tako. To bi se moglo i promeniti. 

Ove godine su lansirali nekoliko zanimljivih telefona i tako makar potvrdili da nisu sasvim odustali od tog segmenta poslovanja. Prva polovina 2021. iznedriće prema neslužbenim informacijama još dva zanimljiva LG telefona. 

Jedan od njih je LG Rollable, a deo je kompanijinog Explorer Projekta, u kojem LG istražuje i eksperimentiše neobičnim formatima. LG Rollable i Rainbow navodno će označiti veliki povratak brenda. 

Deo tog projekta ove godine je bio LG Wing sa zakretnim ekranom, a u prvoj polovini sledeće godine stiže LG Rollable, hibrid telefona i tableta sa srolanim ekranom na izvlačenje u rasponu od 6.8 do 7.4 inča. 

Konceptni render nastao prema CAD nacrtima, najavljuje vrlo zanimljiv uređaj, ali pričekajmo službeni debi za konačan sud. 

Drugi LG telefon realno će biti zanimljiviji široj publici, a nosi ime LG Rainbow. On će navodno biti naslednik LG Velvet-a, a biće istinski flagship pokretan novim Snapdragon 888 čipom. Informacija o tom je telefonu još uvek vrlo malo, ali šuška se da će njegov ekran podržavati Wacomov AES (Active Electrostatic)” stylus olovčicu. 

Nije još sasvim jasno ni hoće li se ta olovka isporučivati sa telefonom ili će se kupovati zasebno. Ko zna, LG možda vidi priliku u svim glasinama o gašenju Galaxy Note serije iz Samsung-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.