Microsoft donosi x64 emulaciju u Windows 10 on ARM

Microsoft kaže da se već mogu instalirati x64 aplikacije iz Microsoft Store-a na Windows 10 on ARM OS-u, ali ističe da je ovo rana preview verzija, pa će biti potrebna dodatna poboljšanja. "Možete isprobati X64 aplikacije koje uključuju Autodesk Sketchbook, kao i igre poput Rocket League-a. 

Druge aplikacije poput Chrome-a, koje danas rade ARM64 kao 32-bitne aplikacije, zahvaljujući mogućnostima emulacije sada mogu da rade kao 64-bitne", navodi Hari Pulapaka, Partner Group Program Manager za Windows. 

Microsoft preporučuje instalaciju preview verzije Qualcomm Adreno grafičkog drivera za Surface Pro X, Lenovo Flex 5G i Samsung Galaxy Book S, jer će to omogućiti najbolje performanse aplikacija u ovom emulacionom programu. Microsoft ne navodi detalje o tome kada će nova funkcija biti službeno lansirana, ali navodi da buduće nadogradnje možemo očekivati u predstojećim mesecima. 

Iako developeri sve više podržavaju ARM64 aplikacije nativno, Microsoft veruje da je emulacija x64 aplikacija od velike važnosti za Windows 10 on ARM operativni sistem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.