Najprodavaniji 5G telefon na svetu je...

5G mreže, hteli mi to ili ne, uzimaju maha i predstavljaju budućnost, a 2020. su obeležili mnogi 5G telefoni i to ne samo u premium segmentu. Counterpoint je istražio koji su to najtraženiji 5G telefoni na svetu, a rezultat će malo koga iznenaditi. 

Otpor prema razvoju i implementaciji 5G tehnologije sad je već slabijeg intenziteta. Nakon prvobitnog paljenja bandera i odašiljača, sad je valjda već svima jasno da oni ne šire koronavirus niti da kuvaju mozgove po kućama. 

5G telefoni su u ponudi već neko vreme, iako trenutno u Srbiji nemaju nikakvog smisla. 

Samsung je još prošle godine predstavio svoj prvi 5G telefon, a ove su godine Galaxy S20 seriju ponudili u 5G i 4G varijantama da bi naknadno ponudili i 5G verzije popularnih Galaxy A51 i A71 uređaja. U drugoj polovini godine uz Note20 seriju pojavila se i gomila 5G telefona opremljenih Snapdragon čipovima serije 6 i 7. 

Međutim, prema istraživanju kompanije Counterpoint, najprodavaniji 5G telefoni nisu ni Galaxy S20, ni Note20 ni Xiaomi Mi 10 Lite 5G, a još manje neki Huawei. Iako u prodaji tek od sredine oktobra, najprodavaniji 5G telefoni u oktobru su iPhone 12 i iPhone 12 Pro. Realno, to neće nikoga previše iznenaditi jer ako neki smartphone brend nešto može da učini trendom, onda je to Apple. 

Razloga za takav uspeh je nekoliko. Kao prvo mnogi su korisnici iPhone-a poželeli 5G povezivanje, a kao drugo teleoperateri naročito u SAD-u podstakli su prodaju novih iPhone-a žestokom promocijom. Treći razlog je i sveprisutnost iPhone 12 serije, koja je za razliku od većine drugih 5G telefona dostupna globalno na 140 tržišta sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.