Nekoliko američkih država planira da tuži Facebook

Nekoliko američkih država predvođenih New Yorkom istražuju Facebook zbog mogućeg kršenja poverenja i bezbednosti, a sledeće nedelje planiraju da pokrenu tužbu protiv ovog giganta, saznaje Reuters. 

Više od 40 saveznih američkih država planira da potpiše tužbu, a u pitanju je druga velika tužba koja je pokrenuta protiv ove kompanije u 2020. godini. Ranije ih je tužilo američko Ministarstvo pravosuđa koje istražuje četiri velike tehnološke kompanije u svetu - Amazon, Apple, Google i Facebook. 

Nije poznato šta sve države koje će potpisati tužbu zameraju Facebook-u, ali jedna od optužbi koja se često spominje je strateška kupovina konkurencije kao što su Instagram i WhatsApp. Izvršni direktor Facebook-a Mark Zuckerberg je na svedočenju u Kongresu tvrdio da kompanija ima niz konkurenata među kojima su neki i ogromni, a da je Facebook WhatsApp-u i Instagram-u pomogao da ojačaju i pretvore se u moćne društvene mreže kakve danas jesu. 

Savezna trgovinska komisija, čiji su se državni predstavnici već sastajali, bi ubrzo mogla da podnese tužbu okružnom sudu ili sudiji za upravno pravo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.