Novi Exynos 2100 na benchmark ima bolji rezultat od Snapdragon-a 888

Samsung-ov Exynos je po performansama godinama zaostajao za Qualcomm-ovim Snapdragon-om, što su mnogi korisnici primetili, ali možda i digli preveliku galamu oko toga. 

Naime, Samsung u svoje top modele iz S i Note serije ugrađuje sopstveno dizajnirani Exynos procesor, ali za američko tržište ih isporučuje sa Snapdragon-om, koji u mnogim benchmark testovima pokazuje objektivno bolje rezultate. 

Naravno, razlike nisu drastične, i oni koji ne igraju najzahtevnije igre u najjačim podešavanjima realno neće primetiti razliku. Ipak, mnoge korisnike ova situacija nervira, posebno zbog enormno visoke cene uređaja. E sad, ako je verovati najnovijim glasinama, ovo bi se već u sledećoj generaciji moglo promijeniti. 

Naime, bespućima interneta su se pojavili rezultati Geekbench 5 testa Samsung-ovog Exynos-a 2100, koji u nekim segmentima nadmašuje trenutno razvikani Snapdragon 888. Pouzdani leaker Ice Universe tako javlja da je Exynos u single-core načinu postigao 1108, a u multi-core 3963 boda. 

Ovi rezultati su nešto bolji od Snapdragon-a 888 na istom testu, ali treba znati da se radi o radnoj verziji i da još uvek nemamo konačni proizvod. Kad uređaj sa ovim procesorom jednom izađe na tržište, tek ćemo tada moći doneti sud, ali i ovo sada daje nadu da će Exynos napokon vratiti stari sjaj, odnosno niti malo ne zaostajati za Snapdragon-om ili možda biti još bolji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.