Samsung Galaxy S21 Ultra - procurele detaljne specifikacije

Proteklih nedelja smo videli kako glasine o novoj Samsung-ovoj Galaxy S21 seriji sve češće cure, a sada nam stižu i detaljne specifikacije najjačeg od njih – Galaxy-ja S21 Ultra. Ako je verovati glasinama koji prenose razni insajderi, S21 Ultra će imati ekran dijagonale 6,8 inča, i gabaritima će biti malo manji od prethodnika, tj. Galaxy-ja S20 Ultra. Tačne mjere iznose 165,1 x 75,6 x 8,9 mm, dok se masa sa 222 povećala na 228 grama. 

Kad je ekran u pitanju, tehnologija izrade je Dynamic AMOLED. Stopa osvežavanja iznosi 120 Hz, a staklo će biti zaštićeno sedmom generacijom Gorilla Glass zaštitnog sloja. Zanimljivo je da Galaxy S21 donosi i podršku za S Pen, olovčicu poznatu iz Note serije, ali to ne znači da će ona dobiti ulaz u kućištu niti da će uopće biti uključena u prodajno pakovanje. 

Telefon će pokretati Exynos 2100 za sva tržišta osim američkog, gde će po već uobičajenoj praksi biti ugrađen Qualcomm-ov procesor, i to Snapdragon 888. Količina RAM-a će iznositi 12 GB, a osnovni model će ponovno doći sa 128 GB interne memorije. U ponudi će biti još 256 i 512 GB varijante. 

Baterija će ostati na 5000 mAh kao i na prethodniku, sa podrškom za 45W brzo punjenje, iako je izvesno da ovaj punjač neće doći u prodajnom pakovanju. Šta će biti sa standardnim 25-wattnim, kao i sa slušalicama, ostaje za videti. 

Kad je kamera u pitanju, na renderima je vidljiv redizajnirani modul, a osnovni senzor će i dalje imati 108 MP i biće optički stabilizovan. Druga kamera je sada već tradicionalno ultra-širokougaona, sa uglom pokrivanja od 120 stepeni, ali nije optički stabilizovana. Potom dolazi telefoto kamera sa 3x hibridnim povećanjem, ali i ona sa oznakom 10x hibridni zoom. Koliko će ovde tačno iznositi optičko, a koliko digitalno povećanje, ostaje za videti, ali je važno napomenuti da su obe kamere optički stabilizovane. 

Glasine spominju da će poslednja ponovno doneti 100x "space zoom" koji na Noteu 20 Ultra nije bio prisutan. Na kraju, spomenimo i selfie kameru koja će imati 40 MP senzor. Ono što za sada ostaje obavijeno velom tajni je softver. Izvesno je da će uređaj dođi sa Android-om 11 i OneUI nadogradnjom interfejsa, ali Samsung na ovom područiju sigurno skriva neki adut. Možda je ista situacija i sa hardverom ukoliko glasine nisu obuhvatile sve detalje. 

Naravno, njih ćemo saznati kad uređaj bude službeno predstavljen, a to bi se prema mnogim glasinama moglo dogoditi sredinom sledećeg meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.