Samsung nakon 9 godina isporučio manje od 300 miliona telefona

Godina 2020. kojoj, srećom, brojimo poslednje dane, imala je jak uticaj i na najjače igrače u smartphone areni. Samsung će tako ove godine po prvi put nakon 9 godina isporučiti manje od 300 miliona telefona. Da li je pandemija jedini razlog? 

Globalna pandemija je sasvim jasno uzrokovala stradavanja širom sveta, a ekonomske posledice tek će izaći na videlo. Ni gigant poput Samsung-a u 2020. nije prošao netaknut pa i sami broje pad isporuka smartphonea. Po prvi put nakon devet godina Samsung će do kraja godine isporučiti manje od 300 miliona telefona. Predviđa se da bi se mogli zaustaviti na oko 270 miliona. 

Krivca za to ne treba tražiti isključivo u virusu. U obzir svakako treba uzeti i rast cena. Naime, sve je više kupaca koji jednostavno ne žele da troše 1000 evra i više na telefon. Segment uređaja srednje klase nikad nije bio bogatiji dobrim telefonima. 

AMOLED ekrane u srednjoj klasi više ne nudi samo Samsung. Vrlo dobre se kamere moguće je dobiti za 350 evra, a uz čipove kakav je Snapdragon 765, realno bolji ne treba nikome. Uređaji srednje klase, po pravilu nude i bolju autonomiju od onih iz top segmenta. 

Uprkos tim nešto slabijim prodajnim rezultatima, kompanija je navodno zacrtala u 2021. isporučiti 307 miliona telefona, od čega 287 miliona pametnih telefona među kojima će najverovatnije biti 50 miliona flagship modela i 6 miliona sa savitljivim ekranima. Priča se da će Galaxy S21 serija u startu biti nešto povoljnija od prethodnika, a videćemo koje će poteze kompanija povući u segmentu srednjeg ranga, od kojeg se zapravo živi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.