Samsung priprema telefon sa 600MP kamerom

Ako ste mislili da je napucavanje megapikselima već passé, varate se. Vesti iz Samsung-ovog tabora kažu da kompanija grabi napred u razvoju 600MP senzora kamere za smartphone. 

Nakon što se u jednom trenutku činilo da je bitka megapikselima završila, a premium telefoni sa najboljim kamerama su mahom imali 12MP senzore i objektive sa rekordnim otvorima blende, megapikseli su opet in. 

Samsung je ove godine svoje Ultra modele opremio 108MP senzorima, a u međuvremenu su razvili i treći, kojeg će navodno ugrađivati u Galaxy S21 Ultra flagship. Ranije ove godine Samsung-ov Yongin Park najavio senzor kamere koji će videti ono što ljusko oko ne može. Budući da ljudsko oko navodno odgovara senzoru od 576, Samsung-ov senzor mora da ima više. Kako stvari stoje i hoće. 

Poznati leakster sad na Twitter-u najavljuje 600MP senzor kamere iz Samsunga. Nparaviti takav senzor nije lako. Sve treba sabiti u gabarite koji mogu stati u uređaj veličine telefona, a da pritom ostane mesta za druge komponente. Treba voditi računa i o tome da pikseli ne budu presitni jer bi kvalitet fotografija i videa inače patio. 

Prema navodnom slajdu sa prezentacije investitorima, Samsung-ov 600MP senzor će navodno imati piksele veličine 0.8 mikrona, a sam senzor će imati površinu 1/0.57″. Posla očito ima još jer bi ovakav senzor zauzeo 12% površine telefona, a u visinu se penje do 22mm. Galaxy Note20 Ultra je recimo debljine 8.3mm pa sad zamislite izbočinu debljine 22mm na njegovima leđima. To bi malo čudno izgledalo.

Pre nego što se ovakav ili sličan 600MP senzor kamere dotera za komercijalnu upotrebu, izgledno je da ćemo dobiti 150 i 250MP senzore.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.