Snapdragon 888 će podržavati četiri godine Android nadogradnji

Google i Qualcomm su se upravo udružili u vrlo korisnom poduhvatu koji obećava duže podrške za nove verzije Android operativnog sistema za uređaja pokretane Snapdragon procesorima. U sklopu projekta Treble, uređaji pokretani Qualcomm-ovim procesorima će moći da prime ukupno četiri verzije Android-a, dakle inicijalnu plus tri nadogradnje. 

Prvi takav procesor, dakle onaj koji će omogućiti da uređaji pokretani njime što duže primaju podršku je nedavno predstavljeni Snapdragon 888. Pored Android-a 11, uređaji sa ovim procesorom će tako sledeće četiri godine primati bezbednosne i nadogradnje operativnog sistema. 

Nezavisno od ovoga, već prilikom predstavljanja Galaxy-ja Note 20, Samsung je najavio tri godine nadogradnji, što je slučaj i sa Google-ovim Pixel-ima. Za sada nema informacija hoće li se i proizvođači ostalih procesora pridružiti novoj instanci Google-ovog Treble programa, a ako se to dogodi, fragmentacija Android eko-sistema bi se napokon mogla smanjiti, a nove verzije Android-a bi trebale uopšteno brže da stižu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.