Stiže savitljivi iPhone, Apple razmatra dva koncepta?

Poznati leaker najavljuje ulazak kompanije Apple u arenu savitljivih uređaja. Apple navodno razmatra dva različita koncepta preklopnog iPhone-a, ali ne nadajte mu se tako skoro. Samsung se dugo spremao na lansiranje telefona sa savitljivim ekranom da bi prošle godine odlučno da predstavi Galaxy Fold. 

Verujemo da se sećate da to nije prošlo tako glatko. Već ove godine bili su puno uspešniji i to sa dva modela - Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold2. Na takvim uređajima rade i Xiaomi i LG, a vrlo verovatno i Huawei planira nove modele. 

Apple će kao i obično polako i sigurno kročiti u tom smeru, a svoj prvi savitljivi/preklopni iPhone će predstaviti tek kad budu apsolutno sigurni u njega. Poznati leakster Jon Prosser raspolaže informacijama o dva različita koncepta. Jedan od njih ima dva odvojena ekrana, koje povezuje šarka i verovatno je nalik na Microsoft Surface Duo pa je valjda hibrid telefona i tableta. 

Drugi, a verujemo i zanimljiviji koncept je onaj nalik na Galaxy Z Flip, odnosno preklopni iPhone sa savitljivim ekranom. Takav dizajn nudi telefon sa velikim ekranom dijagonale do 7 inča dok je u aktivnoj upotrebi, a preklapa se po pola da bi se stavio u džep ili torbu. 

Apple navodno ova dva koncepta testira u Foxconn-ovim pogonima u Shenzenu, a prema Prosserovim pretpostavkama, na trđište neće pre kraja 2022. Treba se dakle naoružati strpljenjem. Apple će do tada sigurno usavršiti jedan od ova dva ili neki treći koncept.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.