TikTok je najpreuzimanija aplikacija godine

U najnovijem izveštaju analitičke kompanije App Annie, objavljeni su podaci da je ukupna potrošnja korisnika za aplikacije na iOS i Google Play Store platformama narasla za 25% u 2020. godini, što znači da su korisnici na aplikacije potrošili čak 112 milijardi dolara na njih. 

U izveštaju se navodi da je iOS platforma ostvarila oko 65 posto udela u potrošnji, ali Google Play Store je po preuzimanjima prestigao iOS za 150 posto, a u oba prodavnice aplikacija su preuzimanja ostvarila rast od 10 posto u odnosu na prošlu godinu. 

Što se tiče aplikacija koje nisu igre, na prvo mesto je tokom ove godine po broju preuzimanja izbio TikTok, koji se podigao za tri mesta u odnosu na 2019. godinu, čime je prestigao Facebook i WhatsApp, ali po broju mesečnih aktivnih korisnika Facebook, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Instagram, Twitter i Netflix se nalaze ispred TikToka koji je napredovao za 5 mesta, ali još nije izbio na sami vrh. 

Što se tiče mobilnih igara, po broju preuzimanja i ove godine vodi battle royale naslov Free Fire, iza kojeg slede Subway Surfers, Among US! i PUBG Mobile. 

Što se tiče broja mesečnih aktivnih gamera, njih je sada najviše u igri PUBG Mobile, koja je prestigla Candy Crush Sagu, dok je na trećem mestu ROBLOX ispred COD Mobile-a koji se popeo za čak 13 mesta u odnosu na prošlu godinu, a u prošlom mesecu je prešao brojku od milijardu sati potrošenih na igranje na Android platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.