Upravljanje AirPods slušalicama gestovima - jezika i lica?

Apple je ove nedelje dobio još jedan patent, za koji je zahtev predat još u avgustu 2018. godine. Ovoga puta radi se o inovativnom načinu kontrole rada bežičnih slušalica koji bi uključivao geste, ali ne one na kakve smo navikli. Apple-ovi inženjeri dovinuli su se tome da bi promenu pesme, nivoa glasnoće i druge funkcije slušalica trebalo da bude moguće kontrolisati gestama ruku, lica, glave i drugih organa. 

Njihov novi patent tako opisuje načine na koje bi korisnik mogao slušalicama zadavati naredbe. Spominju se tako mahanje rukama oko slušalica ili dodirivanje lica, što bi slušalice mogle registrirati svojim senzorima. Ali, možda bi takvo mlaćenje rukama oko glave bilo nezgodno u svim situacijama, pa su se u Apple-u dosetili da ljudi imaju i druge organe u blizini slušalica koje mogu da pomeraju. 

Neke buduće AirPods slušalice tako bi mogle da reaguju i na pomeranje glave, ali i pucketanje jezikom, pomeranje lica ili na primer cvokotanje zubima. Nije nužno, kažu, da ove akcije budu glasne – senzori bi ih mogli registrovati i kada ih ljudsko uho ne može čuti. Svaka od navedenih gesti mogla bi da ima pripadajuću funkciju koja bi se aktivirala u slučaju da ih slušalice pravilno zabeleže. 

Možda ovaj izum isprva zvuči nepotrebno, ali ako uzmemo u obzir da bi mogao da pomogne osobama s invaliditetom u korišćenju elektronskih uređaja i pretvori im slušalice u ulaznu jedinicu, Apple-ova inovacija možda ima mnogo više potencijala. Naravno, sve to je pod znakom pitanja jer Apple, kao i druge kompanije, često patentiraju tehnologije koje nikada ne zažive u finalnim proizvodima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.