Uskoro biste na Twitter-u zaista da ''cvrkućete'' u ''prostoru''

Twitter je prošao dalek put od mikro blogerske platforme do svetske društvene mreže. Na tom putu dogodile su se brojne promene, a poslednja koja je još u fazi testiranja mogla bi da bude i najveća. Naime, Twitter uvodi glasovne tvitove. 

Tako će korisnici umesto da tvituju (odnosno cvrkuću) tekstualno, moći zaista cvrkutati u audio sobama za razgovore koje se zovu Spaces (prostori). Iako su audio tvitovi još uvek samo eksperimentalna mogućnost dostupna tek malom broju testnih korisnika, ističu kako žele korisnicima omogućiti da iskuse "intimnost ljudskog glasa". 

Ljudski glas može podići nivo povezivanja na Twitter-u kroz emocije, nijanse i empatiju koja se često izgubi u tekstualnoj formi. Ponekad 280 znakova nije dovoljno, jer glas omogućuje ljudima drugi način da se priključe razgovoru, zapisali su na Twitter-u. 

Administratori bi trebali da imaju potpunu kontrolu nad time ko sme, a ko ne sme da "cvrkuće" u "prostoru". Također, testira se i ceo niz drugih opcija poput transkripcije uživo, deljenja tvitova (i cvrkuta), ali i mogućnost da se pojedince blokira ili prijavi zbog neprimerenog ponašanja. 

"Naš novi eksperimet približava ljude direktno u intimnom prostoru razgovora. Zamislili smo Spaces kao prijatnu svečanu večeru. Ne morate poznavati sve uzvanike da biste se dobro osećali i zabavljali. Želimo da Spaces imaju isti čarobni osećaj", ističu iz Twitter-a. 

Glasovno tvitovaje predstavljeno je još u junu, ali ono se odnosilo na mogućnost da korisnici pridruže audio snimak svom tekstualnom tvitu i bilo je dostupno samo korisnicima iOS uređaja. Za sada nema informacija kad bi "cvrkutanje" moglo da postane dostupno svim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.