Vlasnici Telegram-a planiraju da uvedu naplatu sadržaja

Osnivač Telegram-a, aplikacije za razmenu sadržaja, Pavel Durov, izjavio je kako ne planira da proda kompaniju, ali da definitivno razmišljaju o naplati određenih sadržaja. 

"Nećemo prodati kompaniju poput osnivača WhatsApp-a. Svetu je potrebno da Telegram ostane nezavisan, kao mesto na kojem se poštuju korisnici i osigurava visokokvalitetna usluga. Telegram mora i dalje da služi svetu kao primer tehnologije kompanije koja teži savršenstvu i integritetu", napisao je Durov. 

Durov je istovremeno rekao da će Telegram uvesti monetizaciju od sledeće godine, ali usluga će ostati besplatna za obične korisnike. "Telegram će početi da ostvaruje prihod od sledeće godine. Učinićemo to u skladu sa našim vrednostima i obećanjima koja smo dali u poslednjih 7 godina. 

Zahvaljujući našoj trenutnoj situaciji, moći ćemo to da učinimo na nenametljiv način. Većina korisnika teško da će primetiti bilo kakvu promenu", navodi se u izjavi. 

U aprilu 2020. godine, iz Telegram-a su objavili kako njihovu aplikaciju trenutno koristi 400 miliona ljudi širom sveta. Aplikacija je naročito popularna u istočnim zemljama, pre svega Rusiji i Iranu. Takođe, s obzirom na cenzuru ostalih medija, aplikacija Telegram bila je jedno od retkih sredstava preko kojeg su mogli da komuniciraju beloruski opozicionari i nezadovoljni građani pa su tako mnogi protumačili kako je upravo Telegram zaslužan za organizovanje demonstracija širom ove države. Aplikaciju su za iste svrhe koristili i demonstranti u Hong Kongu i Tajlandu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.