Xiaomi ipak daje 55W punjač uz Mi 11, ali ako ga kupac zatraži

Xiaomi je prekjuče predstavio svoj novi Mi 11 flagship telefon, prvi na svetu pokretan Snapdragon 888 čipom, i prvi za Xiaomi bez punjača u paketu. 

Xiaomi je naknadno objavio da će kupac ipak moći da zatraži 55W punjač, besplatno. Dramama po punjačima nema kraja. Nakon što je Apple prvi počeo da punjač izbacuje iz prodajnog pakovanja i naplaćuje ga dodatno, sad je i Xiaomi predstavio svoj Mi 11 u tanjem paketu bez punjača unutra. 

Pravdaju to smanjenim štetnim uticajem na okolinu. Na društvenim su mrežama odmah doživeli silovite napade svojih pobornika, a još jače dežurnih boraca za prava potrošača. Da li zbog toga, ili im je to bio plan u startu, Xiaomi se naknadno oglasio da će se Mi 11 ipak isporučivati u dva različita paketa sa istom cenom. 

Naime, standardno će se prodavati bez punjača u paketu, koje je sad tanje pa u njega punjač ni ne stane. Zatraži li međutim kupac i punjač, Xiaomi će brzi 55W GaN punjač poslati bez dodatne naknade. Time je na neki način Xiaomi odgovornost po pitanju ekologije prebacio na kupce. 

U teoriji i u civilizovanom svetu oni koji imaju kod kuće imaju dovoljno punjača, kupiće Mi 11 bez punjača. Iskreno sumnjamo da im ta igra može proći i na ovim prostorima. Dve nedoumice su u ovoj priči. Da li je Xiaomi ovu odluku doneo nakon što su osetili gnev na društvenim mrežama i hoće li ovo vrediti samo za kinesko ili i globalna tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.