Xiaomi potvrdio da Mi 11 dolazi bez punjača u pakovanju

Nakon što je Samsung nedavno počeo da briše Facebook postove u kojima se rugao Apple-u na temu izbacivanja punjača iz prodajnog pakovanja serije iPhone 12, postalo je izgledno da će slediti njegov primer. Kasnije su procurele informacije da će već Galaxy S21, koji će službeno biti predstavljen u januaru, biti prvi Samsung koji će ovu neslavnu odluku sprovesti u delo. 

Sada, pak, stiže vest da je izvršni direktor Xiaomi-ja, trećeg proizvođača smartfona na svetu, potvrdio da će novi Mi 11 takođe stići bez punjača. Iz Huawei-ja, drugog na top listi, za sada još nemamo informacija o ovom novom trendu, ali izvesno je da će mnogi proizvođači sledi primer kojeg je započeo Apple, lansiranjem iPhone-a 12. 

To znači da je pred nama razdoblje u kojem ćemo punjače morati da kupujemo zasebno, osim ako stvarno možemo da iskoristimo stari, ali s obzirom na tehnologiju brzog punjenja koja strelovito napreduje, za očekivati je da će većina kupaca uređaja viših cenovnih razreda kupiti i adekvatan punjač. 

Ako pretpostavimo da će dodatni brzi punjači koštati 10-15 evra, tu prestaje svaka priča o ekologiji koju nam je Apple ovim potezom hteo prodati, a videćemo hoće li isti obrazac slediti i drugi proizvođači. 

U svakom slučaju, pred nama je očito novo razdoblje u kojem nam proizvođači smartfona pod izgovorom ekologije žele da izvuku još novca iz džepa. Sasvim očekivano i opravdano ako gledamo kroz prizmu profita kao paradigme koja pokreće industriju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.