ZTE Axon 20 5G je prvi telefon sa prednjom kamerom ispod ekrana

Svi čekaju konačno rešenje za ekran od ivice do ivice bez rupica, notcheva i pop-up ili kliznih mehanizama, a prvi telefon sa selfie kamerom ispod ekrana od juče je u prodaji. Da li je kao takav vredan vaše pažnje i novca? 

Na skrivanju selfie kamere ispod ekrana rade svi, a pogotovo veliki igrači poput Samsung-a, Huawei-jea, Xiaomi-ja i ekipe. Nijedan od njih nije se još odlučio da komercijalno ponudi takav uređaj. Kineski ZTE jeste. Njihov telefon sa skoro 7-inčnim ekranom krenuo je u prodaju, a nosi ime ZTE Axon 20 5G. 

Ako pogledamo sa prednje strane, ne možemo da se ne zadivimo tom ogromnom ekranu prilično tankog okvira, bez distrakcija. Reč je o OLED panelu u FHD+ rezoluciji sa podrškom za HDR10+ i 90Hz stopom osveženja. Ruku na srce, slično ovako prošle godine su izgledali i telefoni poput Xiaomi Mi 9T i 9T Pro uređaja pa i OnePlus 7 Pro i 7T Pro, koji su ekran bez distrakcija ponudili pop-up selfie mahenizmom na vrhu. 

Ispod ekrana ZTE Axon 20 5G krije selfie kameru sa 32MP senzorom smeštenu po sredini uz gornjoj ivici ekrana. Kako bi to izveli, morali su na tom mestu da implementiraju poseban raspored piksela ekrana, što je nažalost i uočljivo prostim okom, zavisno od toga šta se prikazuje na ekranu. 

Selfie kamera inače kako piše Gsmarena, ne snima baš naročite fotografije sa vidljivom teksturom blagog zamućenja. Modul četverostruke na leđima pak poprilično je nalik na neke koje smo videli na Huawei telefonima. 

U njemu su 64MP glavna, 8MP širokougaona, 2MP senzor dubine i 2MP makro kamere. Snapdragon 765G sa 6/8GB RAM-a i 128/256GB data memorije verovatno će bez problema osigurati odlične performanse, a baterija kapaciteta 4220mAh pristojnu autonomiju. 

ZTE Axon 20 5G u Evropi košta €449 i trenutno se prodaje kroz sistem pozivnica. Čini se da ta njegova under-display kamera ipak nije nešto za poželeti tim više što utiče i na prikaz na ekranu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.