Apple-ov automobil mogla bi da proizvodi Kia

Iz Kije, južnokorejskog proizvođača automobila dobre tržišne reputacije i pozicije, saznaje se ove nedelje kako su upravo oni filijala Hyundai Motora koja će u budućnosti biti zadužena za razvoj autonomnih električnih automobila. I to nije sve, nego se službeno saznaje i kako će Kia na poslu razvoja takvih naprednih automobila budućnosti sarađivati sa "nekoliko stranih kompanija". 

Naravno, u izjavama iz ove kompanije niti jednom reči nije spomenut američki Apple, ali kada se ove informacije stave u kontekst ranijih – svima se nameće samo jedan zaključak: Hyundai grupa zadužila je Kiju za saradnju sa Apple-om na razvoju nekog njihovog budućeg autonomnog električnog automobila. 

Kia je, usput rečeno, ove nedelje predstavila svoju novu kompanijsku strategiju, koja uključuje premještanje fokusa na napredna rešenja mobilnosti. U skladu s time predstavljen je i novi slogan, "Movement that inspires", kao i logotip koji će obeležiti novo razdoblje ove korejske kompanije. 

Osim toga, Kia je najavila do 2027. godine predstaviti čak sedam novih isključivo električnih vozila u različitim segmentima. Fokus na moderne tehnologije očito će biti Kijina snaga u narednim godinama, a upravo je to, u kombinaciji sa iskustvom u sklapanju automobila, ono što Apple-u u ovom trenutku treba. 

Sami će, navodno, izraditi tehnološku podlogu, napredne baterije, čipove i softver za autonomnu vožnju, ali kako bi njihov autonomni električni automobil postao stvarnost, moraće proizvodnju da povere nekom iskusnijem. 

Za sada se čini kako je Kia, deo grupacije Hyundai Motor, najdalje otišla u pregovorima. Apple-ov automobil bi u najboljem slučaju mogao da bude javnosti predstavljen ove ili sledeće godine, a proizvodnja bi, ponovno u idealnom scenariju, mogla da započne 2024. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.