Apple-ov patent opisuje MacBook kao stanicu za bežično punjenje iPhone-a

Američka patentna kancelarija je ove nedelje Apple-u odobrila dva patenta koji opisuju reverzno indukciono punjenje uređaja kao što su iPhone ili Apple Watch – i to na kućištu MacBook-a. U laptop računar Apple, čini se, planira da ugradi niz kalema za bežično punjenje, i to na više mesta. Neke bi bile smeštene na odmorištima za ruke levo i desno od touchpada, a neke spolja, na poklopcu laptopa. 

Ovi kalemi aktivirali bi se kada bi korisnik na njih postavio iPhone, kućište slušalica AirPods, Apple Watch ili kakav drugi uređaj koji podržava bežično punjenje, i tako bi MacBook u budućnosti mogao da postane punjač manjih uređaja. 

S obzirom na veličinu i snagu napajanja MacBook-a, on bi bio u stanju da puni i više manjih uređaja istovremeno. 

Prelazak na bežično punjenje dugoročni je cilj Apple-a, koji gotovo da i ne taji da bi kroz koju godinu mogao sa iPhone-a izbaciti i poslednji, Lightning, priključak i tako imati prvi iPhone bez ikakvih priključaka, samo sa bežičnim povezivanjem. Za ostvarenje te vizije biće nužno ljudima približiti bežično punjenje i punjače imati na svakom koraku, a ugradnja istih u MacBook sigurno bi značajno olakšala život onima koji će koristiti i laptop i telefon (i sat i slušalice…) sa logotipom jabuke. 

Vlasnike više Apple-ovih uređaja ova inovacija bi oslobodila nošenja više od jednog kabla na put, a poništila bi i problem nepostojanja strujnog adaptera u kutijama novih uređaja – umesto adaptera i bežičnog punjača koristio bi se MacBook. 

Međutim, ugradnja kalema za punjenje u MacBook nije tako jednostavna. Naime, ti uređaji su danas načinjeni od aluminijuma, materijala koji ne podržava bežično punjenje kroz sebe. Apple će stoga morati da na laptopovima izraditi otvore prekrivene plastikom ili staklom kako bi se indukciono punjenje moglo obavljati kroz njih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.