Apple ponovno suočen sa tužbom zbog usporavanja starijih uređaja

Apple je suočen sa tužbom od strane udruženja za zaštitu potrošača Euroconsumers, zbog navodnog namernog usporavanja starijih iPhone uređaja u Italiji, prenosi TechCrunch. 

 
Od Apple-a se traži 60 miliona evra odštete, odnosno oko 60 evra po uređaju za vlasnike iPhone 6 serije modela prodatih u Italiji između 2014. i 2020. godine. Euroconsumers navodi da je naknada od 60 evra prosečan iznos koji su potrošači platili za zamenu baterije na svojim uređajima. 

Glavna direktorka politike i izvršenja Euroconsumers-a, Els Bruggeman, rekla je da korisnici iPhone 6 serije modela nisu dobili proizvod održivog kvaliteta. "Ne samo da su potrošači prevareni, već su se morali suočiti sa frustracijom i finansijskom štetom", objašnjava Bruggeman i dodaje kako je sa ekološkog stajališta to krajnje neodgovorno. 

Apple-ov je portparol rekao za The Verge da nikada nisu skratili vek proizvoda ili pogoršali korisničko iskustvo s namerom da potrošači nadograde svoje postojeće uređaje. "Naš je cilj uvek bio proizvoditi uređaje koje naši kupci vole, a važan je deo učiniti da životni vek iPhone-a bude što duži", zaključuje portparol Apple-a. 
 
Prošle godine je Apple pristao na nagodbu u Sjedinjenim Američkim Državama u vrednosti 613 miliona dolara nakon što su priznali usporavanje starijih iPhone-a kako bi se sačuvao vek trajanja baterije. 

Korisnici iPhone-a otkrili su 2017. godine da iOS ograničava brzinu procesora kako baterije stare, a da im je Apple otkrio tu funkciju, potrošači bi mogli umesto novog uređaja jednostavno kupiti novu bateriju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.