Bloomberg: Preklopni iPhone definitivno u fazi razvoja

Nije prvi put da se piše o tome, a sad i Bloomberg piše o preklopnom iPhone-u. Više je koncepata, ali jedan od njih vodi i izgledno je da će biti sproveden u delo. 

Savitljivi ekrani uzimaju sve više maha. Samsung je do sada na tržište plasirao najviše uređaja čiji se ekrani savijaju, sopstvene imaju već Huawei i Motorola. Xiaomi isto tako radi na tome, a prototip jednog fotkan je nedavno javnom prevozu. Tom trendu će se bez ikakve dileme pre ili kasnije priključiti i Apple. 

Oni će kao i obično najpre malo pričekati da cela priča sazri pa onda predstaviti "najbolji savitljivi iPhone ikad". Bloomberg ima informacije da Apple već radi na tome i da je savitljivi preklopni iPhone u fazi razvoja. Kako smo već ranije imali prilike da čujemo, Apple razmatra barem dva koncepta. Jedan od njih je uporediv s onim što nudi Microsoft Surface Duo, a nudi dva ekrana povezana šarkom. Drugi je onaj kojemu su navodno bliže je Samsung-ov koncept ili ako hoćete, Motorolin. U svakom slučaju se radi o preklopnom uređaju sa ekranom koji se savija kao Galaxy Z Flip ili Motorola Razr. 

Priča se da bi se radilo o iPhone-u sa 6.7″ ekranom i gabaritima iPhone 12 Pro Max telefona, koji bi se putem nevidljive šarke preklapao po pola. Koliko ćemo na takav preklopni iPhone morati da čekamo, za sada je neizvesno, ali najverovatnije neće biti spreman pre sledeće godine. Samsung pak ove godine planira da ponudi i jeftinije preklopne modele pa se očekuje svojevrstan Galaxy Z Flip Lite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.